consecratie Oekraine en Rusland
Op vrijdag 25 maart 2022, het Hoogfeest van de Aankondiging van de Heilige Maagd Maria, zullen paus Franciscus en bisschoppen over de hele wereld Rusland en Oekraïne toewijden aan het Onbevlekt Hart van Maria, in het bijzonder biddend voor vrede en een einde aan de oorlog. Verenig alstublieft uw gebeden met die van hen.

De Vaticaanse tekst (vrije vertaling) van de Akte van Toewijding aan het Onbevlekt Hart van Maria, verzonden naar bisschoppen over de hele wereld. Paus Franciscus heeft bisschoppen en de rest van de wereld uitgenodigd om samen met hem het gebed op 25 maart uit te spreken in de Sint-Pietersbasiliek.

 

Akte van toewijding aan het Onbevlekt Hart van Maria

Basiliek van St. Pieter,

25 maart 2022

 

O Maria, Moeder van God en onze moeder, in deze tijd van beproeving wenden wij ons tot u. Als onze moeder houdt u van ons en kent u ons: geen enkele zorg van ons hart is voor u verborgen. Moeder van barmhartigheid, hoe vaak hebben we uw waakzame zorg en uw vredige aanwezigheid mogen ervaren! U houdt nooit op ons te leiden naar Jezus, de vredevorst.

Toch zijn we van dat pad van vrede afgedwaald. We zijn de les vergeten die is getrokken uit de tragedies van de vorige eeuw, de opoffering van de miljoenen die in twee wereldoorlogen zijn gesneuveld. We hebben de toezeggingen die we als gemeenschap van naties hebben gedaan, genegeerd. We hebben de dromen van de mensen over vrede en de hoop van de jongeren verraden. We werden ziek van hebzucht, we dachten alleen aan onze eigen naties en hun belangen, we werden onverschillig en verstrikt in onze egoïstische behoeften en zorgen.

We kozen ervoor God te negeren, tevreden te zijn met onze illusies, arrogant en agressief te worden, onschuldige levens te onderdrukken en wapens aan te leggen. We zijn niet langer de hoeders en rentmeesters van onze buren van ons gemeenschappelijke huis. We hebben de tuin van de aarde met oorlog verwoest en door onze zonden hebben we het hart van onze hemelse Vader gebroken, die verlangt dat we broeders en zusters zijn. We werden onverschillig voor iedereen en allesbehalve onszelf. Nu roepen we met schaamte uit: Vergeef ons, Heer!

Heilige Moeder, te midden van de ellende van onze zondigheid, te midden van onze worstelingen en zwakheden, te midden van het mysterie van ongerechtigheid dat kwaad en oorlog is, herinnert U ons eraan dat God ons nooit in de steek laat, maar met liefde naar ons blijft kijken, altijd klaar om ons te vergeven en ons opvoeden tot nieuw leven. Hij heeft u aan ons gegeven en uw Onbevlekt Hart tot een toevluchtsoord gemaakt voor de kerk en voor de hele mensheid. Door Gods genadige wil ben je altijd bij ons; zelfs in de meest moeilijke momenten van onze geschiedenis, bent u er om ons met tedere liefde te leiden.

Wij wenden ons nu tot u en kloppen aan de deur van uw hart. Wij zijn uw geliefde kinderen. In elk tijdperk maakt u zich aan ons bekend en roept ons op tot bekering. Help ons op dit donkere uur en schenk ons ​​uw troost. Zeg nog eens tegen ons: "Ben ik hier niet, ik die je moeder ben?" U bent in staat om de knopen van ons hart en van onze tijd los te maken. In u stellen wij ons vertrouwen. We zijn ervan overtuigd dat u, vooral op momenten van beproeving, niet doof zult zijn voor onze smeekbede en ons te hulp zult komen.

Dat is wat u deed in Kana in Galilea, toen u tussenbeide kwam bij Jezus en hij de eerste van zijn tekenen deed. Om de vreugde van het bruiloftsfeest te bewaren, zei u tegen hem: "Ze hebben geen wijn" (Joh 2,3). Nu, o moeder, herhaal die woorden en dat gebed, want in onze eigen tijd is de wijn van de hoop op, de vreugde is gevlucht, de broederschap is vervaagd. We zijn onze menselijkheid vergeten en hebben het geschenk van vrede verspild. We openden ons hart voor geweld en vernielzucht. Wat hebben we uw moederlijke hulp hard nodig!

Daarom, o Moeder, hoor ons gebed.

Ster der zee, laat ons geen schipbreuk lijden in de storm van oorlog.

Ark van het Nieuwe Verbond, inspireer projecten en wegen van verzoening.

Koningin van de hemel, herstel Gods vrede in de wereld.

Elimineer haat en de dorst naar wraak, en leer ons vergeving.

Bevrijd ons van oorlog, bescherm onze wereld tegen de dreiging van kernwapens.

Koningin van de Rozenkrans, laat ons beseffen dat we moeten bidden en liefhebben.

Koningin van de menselijke familie, laat mensen het pad van broederschap zien.

Koningin van de Vrede, verkrijg vrede voor onze wereld.

O Moeder, moge uw droevige smeekbede onze verharde harten beroeren. Mogen de tranen die je voor ons vergoot, deze vallei, verdroogd door onze haat, opnieuw laten bloeien. Moge uw gebed, te midden van het gedonder van wapens, onze gedachten in vrede veranderen. Moge uw moederlijke aanraking degenen die lijden en vluchten voor de regen van bommen kalmeren. Moge uw moederlijke omhelzing degenen troosten die gedwongen zijn hun huizen en hun geboorteland te verlaten. Moge uw bedroefd hart ons tot medeleven bewegen en ons inspireren om onze deuren te openen en te zorgen voor onze broeders en zusters die gewond zijn en opzij worden geschoven.

Heilige Moeder van God, terwijl u onder het kruis stond, zei Jezus, die de leerling aan uw zijde zag: "Zie uw zoon" (Joh 19:26). Zo heeft hij ons allemaal aan jullie toevertrouwd. Tot de leerling en tot ieder van ons zei hij: “Zie, uw moeder” (Joh 19:27). Moeder Maria, we willen u nu verwelkomen in ons leven en onze geschiedenis.

Op dit uur staat een vermoeide en radeloze mensheid met u onder het kruis, die zich aan u moet toevertrouwen en zich door u aan Christus moet toewijden. De mensen van Oekraïne en Rusland, die u met grote liefde vereren, wenden zich nu tot u, terwijl uw hart klopt van mededogen voor hen en voor al die volkeren die zijn gedecimeerd door oorlog, honger, onrecht en armoede.

Daarom, Moeder van God en onze moeder, aan uw Onbevlekt Hart, vertrouwen en wijden wij onszelf plechtig toe, de kerk en de hele mensheid, vooral Rusland en Oekraïne. Accepteer deze daad die we met vertrouwen en liefde uitvoeren. Geef dat de oorlog mag eindigen en vrede zich over de hele wereld zal verspreiden. Het "fiat" dat uit uw hart opsteeg, opende de deuren van de geschiedenis voor de Vredevorst. We vertrouwen erop dat, door uw hart, de vrede weer zal aanbreken. Aan u wijden wij de toekomst van de hele menselijke familie, de behoeften en verwachtingen van elk volk, de zorgen en hoop van de wereld.

Moge door uw voorspraak Gods barmhartigheid over de aarde worden uitgestort en het zachte ritme van vrede terugkeren om onze dagen te markeren. Onze Lieve Vrouw van het "fiat", op wie de Heilige Geest neerdaalde, herstelt onder ons de harmonie die van God komt. Moge u, onze "levende fontein van hoop", de droogte van ons hart water geven. In uw schoot nam Jezus vlees; help ons om de groei van de gemeenschap te bevorderen. Ooit betrad je de straten van onze wereld; leid ons nu op de paden van vrede. Amen.

 

Dekenaal nieuws

Waarom Rusland toewijden aan het Onbevlekt Hart van Maria?

Bij een verschijning van de Heilige Maagd Maria aan drie herderskinderen in Fátima, Portugal op 13 juli 1917, deed onze gezegende moeder het volgende verzoek:

Je ziet de hel, waar de zielen van arme zondaars heen gaan. Om hen te redden wil God de toewijding aan mijn Onbevlekt Hart in de wereld vestigen. Als ze doen wat ik je zeg, zullen veel zielen worden gered en zal er vrede zijn. De oorlog gaat eindigen. Maar als ze niet stoppen met het beledigen van God, zal er een andere en ergere beginnen in de regering van Pius XI. Wanneer je een nacht ziet verlicht door een onbekend licht, weet dan dat dit het grote teken is dat God je geeft dat Hij de wereld zal straffen voor haar misdaden door middel van oorlog, honger en vervolging van de Kerk en de Heilige Vader . Om dit te voorkomen kom ik de toewijding van Rusland aan Mijn Onbevlekt Hart en de communie van eerherstel vragen op de eerste zaterdagen. Als ze naar mijn verzoeken luisteren, zal Rusland zich bekeren en zal er vrede zijn. Zo niet, dan zal ze haar dwalingen over de wereld verspreiden en oorlogen en vervolgingen van de kerk uitlokken. De goeden zullen worden gemarteld, de Heilige Vader zal veel te lijden hebben, verschillende naties zullen worden vernietigd. Uiteindelijk zal Mijn Onbevlekt Hart zegevieren. De Heilige Vader zal Rusland aan Mij wijden, en het zal bekeerd worden en een bepaalde periode van vrede zal aan de wereld geschonken worden.

 

O.L.Vrouw van Fatima
Persoonlijk gebed voor de toewijding van Rusland en Oekraïne aan het Onbevlekt Hart van Maria

Meest glorieuze moeder,

Koningin van hemel en aarde,

Tot u keren wij in onze tijd van nood.

Je Hart is het meest puur,

Uw deugden vloeien over in overvloed,

U bent de Onbevlekte Ontvangenis,

U bent onze moeder en koningin.

In het aangezicht van ernstig kwaad,

In deze tijd van oorlog,

In deze tijd van verwoesting en chaos,

Wij vertrouwen u alles toe.

Onbevlekt Hart van Maria,

Bid alstublieft voor ons,

Bedek ons ​​met uw mantel van bescherming,

Bevrijd ons van geweld,

Bevrijd ons van oorlog.

Onbevlekt Hart van Maria,

Roep ons op tot bekering,

Open de ogen van zondaars,

Stort de barmhartigheid van uw Zoon neer,

Stort Zijn overvloedige genade uit.

Wij wijden u deze dag toe aan uw Onbevlekt Hart,

Wijzelf en onze dierbaren,

Onze families en kerken,

Onze gemeenschappen en landen.

Onbevlekt Hart van Maria,

In vereniging met de Heilige Vader in Rome,

Met de bisschoppen over de hele wereld,

Met alle gelovigen in gebed,

Wij wijden Rusland en Oekraïne aan u toe.

Ontvang ze in uw Onbevlekt Hart,

Breng genezing en vrede,

Kracht en wijsheid,

Liefde en mededogen,

Barmhartigheid en vergeving,

Verzoening voor iedereen.

Door de krachtige bemiddeling van uw Onbevlekt Hart,

Bind satan en alle demonen,

Verijdel hun snode plannen.

St. Michaël de Aartsengel,

Alle engelen en heiligen,

Bid voor Oekraïne,

Bid voor Rusland,

Bid voor vrede in de wereld,

Bid om vrede in elk hart.

Onbevlekt Hart van Maria,

Bid voor ons.

Allerheiligst Hart van Jezus,

Heb medelijden met ons.

Jezus, ik vertrouw op U.

Jezus, ik vertrouw op U.

Jezus, ik vertrouw op U!

Amen.

 

Een persoonlijke daad van toewijding aan de gezegende moeder

O Allerheiligste Maria, Maagdelijke Moeder van God, Koningin van Hemel en Aarde, in overeenstemming met uw wens die in Fatima bekend is gemaakt, wijd ik mij vandaag toe aan uw Onbevlekt Hart. Aan u vertrouw ik alles wat ik heb toe, alles wat ik ben, aan uw gezegende zorg en bijzondere zorg en in uw Onbevlekt Hart. Voor deze dag, voor elke dag van mijn leven, en in het uur van mijn dood, prijs ik mijn ziel en lichaam.

Aan u vertrouw ik al mijn hoop en troost, al mijn beproevingen en ellende, mijn leven en het einde van mijn leven toe, opdat door uw allerheiligste voorspraak en uw verdiensten al mijn handelingen volgens uw wil kunnen worden geordend en geregeld, en dat van uw Goddelijke Zoon.

Heers over mij, lieve moeder, dat ik de jouwe mag zijn in voorspoed, in tegenspoed, in gezondheid en in ziekte, in leven en in dood. Sta toe dat ik geen andere geest heb dan uw geest, om Jezus Christus en Zijn Goddelijke en Heilige Wil te kennen; opdat ik geen andere ziel heb dan uw ziel, om de Heer te prijzen en te verheerlijken; opdat ik geen ander hart heb dan uw hart, om God lief te hebben met een zuivere en brandende liefde zoals die van u.

Mijn geliefde moeder, mijn glorieuze koningin, ik ben helemaal van jou en alles wat ik heb is van jou. Amen.

 

hope